Alkuperäinen resepti Koti ja keittiö 12/2005
2 rkl | oliiviöljyä |
1 | keltasipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
450 g | risottoriisiä |
2 | punajuurta |
1/2 dl | valkoviiniä |
1 l | hyvää kanalientä |
2 rkl | voita |
Päälle: sinihomejuustoa muruina
Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä ja lisää mukaan
riisi. Kuumenna seosta sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää sekaan kuoritut ja raastetut punajuuret ja valkoviini. Anna
seoksen kiehahtaa. Lisää kiehuvaa kanalientä vähitellen ja keitä
risottoa noin 15-20 minuutia, kunnes riisi on kypsää, mutta yhä
napakkaa sisältä. Lisää sekaan voi ja tarjoa risotto
sinihomejuustomurujen kanssa.