Sattuipa kesällä 2005 Savossa, kun Suomessa kohistiin elintarvikevirastosta, herra Berlusconista, ja hänen mielipiteistään koskien suomalaista ruokaa, että syödessämme iltapalaksi tätä italialaistyyppistä perunasalaattia se nimettiin Berlusconiksi. Ei mistään erityisestä syystä. Nimen voi toki kirjoittaa suomalaisemmin - tai oikeastaan savolaisemmin, koska Savossahan nimikin keksittiin - Perluskooni. Kukin kokki valitkoon sopivan kirjoitus- ja lausumisasun. ;)
noin viidelle - kuudelle
n. 10 | keskikokoista ruokaperunaa (kiinteää laatua tai uusia) |
n. 200 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
n. 17,5 g | kapriksia |
ruohosipulia | |
suolaa | |
mustapippuria | |
murskattua valkosipulia | |
yrttejä |
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Pilko perunat sopivan kokoisiksi palasiksi. Lisää joukkoon pienityt aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset, ruohosipulia, suolaa, mustapippuria, murskattua valkosipulia ja yrttejä.
Salaatin olemukseen kuuluu, että sen voi jokainen kokki maustaa omalla tyylillään. Rohkaisen siis kokeilemaan vapaasti!