Tämän ohjeen alkuperäinen versio löytyy Valion sivuilta täältä. Olen kopioinut reseptin tänne, jotta saisin sen ilman kuvia ja grafiikkaa. Näin ohje on helposti luettavissa kännykällä.
Pohja
1 dl | vettä |
1/4 pak (13 g) | hiivaa |
1 tl | hunajaa tai sokeria |
1/4 tl | suolaa |
25 g | voita |
2 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | kaurahiutaleita tai ruishiutaleitavehnäjauhoja |
2 rkl | aurinkokuivattua tomaattia tai vihreitä oliiveja hienonnettuna |
Kinkkutäyte
1 tlk | yrttimaustettua tomaattimurskaa |
150 g | savukinkkua tai pizzasuikaleita |
1/2 pss (75 g) | Aura murua |
1 pieni tlk | anansmurskaa |
1 pss (150 g) | Valio pizzajuusto rastetta |
Liuota hiiva suolaan. Lisää kädenlämpöinen vesi ja muut ainekset. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna nousta hyvin liinan alla. Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Valuta siivilässä ananasmurskasta ja tomaattimurskasta liemi pois. Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 28 cm). Voit myös käyttää vuoassa leivinpaperia voitelun sijasta. Anna pohjan kohota hetken aikaa liinan alla. Levitä pohjalle täytteen ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä. Paista 225 asteessa n. 20-30 min. Leikkaa valmiista, hiukan jäähtyneestä pizzasta saksilla tai pizzaleikkurilla sektoreita.