DEEP-PAN PIZZA

Tämän ohjeen alkuperäinen versio löytyy Valion sivuilta täältä. Olen kopioinut reseptin tänne, jotta saisin sen ilman kuvia ja grafiikkaa. Näin ohje on helposti luettavissa kännykällä.

Pohja

1 dl vettä
1/4 pak (13 g)hiivaa
1 tl hunajaa tai sokeria
1/4 tl suolaa
25 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita tai ruishiutaleitavehnäjauhoja
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia tai vihreitä oliiveja hienonnettuna

Kinkkutäyte

1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
150 g savukinkkua tai pizzasuikaleita
1/2 pss (75 g)Aura murua
1 pieni tlkanansmurskaa
1 pss (150 g)Valio pizzajuusto rastetta

Liuota hiiva suolaan. Lisää kädenlämpöinen vesi ja muut ainekset. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna nousta hyvin liinan alla. Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Valuta siivilässä ananasmurskasta ja tomaattimurskasta liemi pois. Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 28 cm). Voit myös käyttää vuoassa leivinpaperia voitelun sijasta. Anna pohjan kohota hetken aikaa liinan alla. Levitä pohjalle täytteen ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä. Paista 225 asteessa n. 20-30 min. Leikkaa valmiista, hiukan jäähtyneestä pizzasta saksilla tai pizzaleikkurilla sektoreita.