JAUHELIHAPIIRAKKA

POHJA

300 g voita t. margariinia
6 dlvehnäjauhoja
8 rklvettä


TÄYTE

1 sipuli
(n. 3 valkosipulin kynttä)
1 tlk herkkusieniä
400 gjauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
2 dlraastettua Emmental-juustoa
2 dlkermaa
1/2 dlketsuppia


VOITELUUN   yksi muna

Sekoita jauhot ja margariini sormin. Lisää vesi. Tee taikinasta iso klöntti ja anna sen jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunti. Hätäiset voivat käyttää taikinan nopeamminkin, esim. sitten kun täyte on valmis. :)

Kuullota sipuli(t) oliiviöljyssä. Jos haluat, voit maustaa sipuleita hunajalla. Lisää joukkoon herkkusienet ja kuullota niitä hetki. Sitten lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippureilla. Ripottele päälle jauhot, lisää juusto, kerma ja ketsuppi. Jos käytät ketsupin sijaan tomaatipyrettä, lisää se heti jauhojen jälkeen. Anna seoksen seistä ja porista hetkisen.

Vuoraa voideltu piirakkavuoka n. 2/3:lla taikinasta ja tee haarukalla reikiä pohjaan ja sivuille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min, jonka jälkeen täytä vuoka täytteellä. Kauli lopusta taikinasta liuskoja, jotka asetetaan ristikkäin täytteen päälle. Tee liuskoista sopivan kapeita, jotta pinnalle syntyy kivan näköinen ristikko. Lopuksi voitele ristikko ja reunat munalla. Paista 200 asteessa toiset 15 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Ruoka on yllättävän täyttävää, ei suositella laihduttajille.