Tämä on paras jauhelihataikina ikinä.
Se ei epäonnistu koskaan ja se sopii sekä lihapulliin, jauhelihapihveihin
että färssiksi. Alkuperäinen taikinaohje löytyy Valion www-sivuilta nimellä
Helpot sieni-jauhelihapihvit
1 tlk (200 g) | Valio ruokajugurttia (tai kermaviiliä) |
1 pss (79 g) | herkkusienikeittoaineksia |
1/2 dl | korppujauhoja |
1 | sipuli |
400-600 g | jauhelihaa |
1 | muna |
Keittoainekset ja korppujauhot sekoitetaan ruokajugurtin joukkoon. Sipuli
hienonnetaan ja lisätään korppujauhojen yms. joukkoon. Lisää myös jauheliha
ja muna. Sekoita hyvin. Tee mieleistäsi jauhelihataikinaruokaa.
Lihapullat: Tee taikinasta sopivan kokoisia palloja. Ne voi ruskistaa pinnalta
pannulla ennen uuniin laittamista. Paista lihapullia n. 15 minuuttia 225 asteisessa
uunissa.
Pihvit: Liiskaa taikina pihveiksi. Pihvit voi paistaa pannulla kypsiksi. Paistamiseen
ei tarvitse rasvaa, jos käyttää teflonpannua. Uunissakin pihvit paistuvat kypsiksi.
Färssi: Tee taikinasta iso pötkäle uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan.
Paista n. 200 asteessa ehkä puolisen tuntia - siis niin kauan, kunnes färssi on
sisältäkin ruskea. Tarkista välillä.
Vinkki: Ruokajugurtin voi korvata myös kivennäisevedellä tai tavallisella vedellä. Se ei vaikuta makuun merkittävästi. Myös herkkusienikeittoainespussin voi korvata jollain muulla sienikeittoainespussilla, esim. kanttarellikeittoaineksilla.