JAUHELIHATAIKINA

Tämä on paras jauhelihataikina ikinä. Se ei epäonnistu koskaan ja se sopii sekä lihapulliin, jauhelihapihveihin että färssiksi. Alkuperäinen taikinaohje löytyy Valion www-sivuilta nimellä Helpot sieni-jauhelihapihvit


1 tlk (200 g) Valio ruokajugurttia (tai kermaviiliä)
1 pss (79 g) herkkusienikeittoaineksia
1/2 dl korppujauhoja
1 sipuli
400-600 g    jauhelihaa
1 muna

Keittoainekset ja korppujauhot sekoitetaan ruokajugurtin joukkoon. Sipuli hienonnetaan ja lisätään korppujauhojen yms. joukkoon. Lisää myös jauheliha ja muna. Sekoita hyvin. Tee mieleistäsi jauhelihataikinaruokaa.


Lihapullat: Tee taikinasta sopivan kokoisia palloja. Ne voi ruskistaa pinnalta pannulla ennen uuniin laittamista. Paista lihapullia n. 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
Pihvit: Liiskaa taikina pihveiksi. Pihvit voi paistaa pannulla kypsiksi. Paistamiseen ei tarvitse rasvaa, jos käyttää teflonpannua. Uunissakin pihvit paistuvat kypsiksi.
Färssi: Tee taikinasta iso pötkäle uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Paista n. 200 asteessa ehkä puolisen tuntia - siis niin kauan, kunnes färssi on sisältäkin ruskea. Tarkista välillä.

Vinkki: Ruokajugurtin voi korvata myös kivennäisevedellä tai tavallisella vedellä. Se ei vaikuta makuun merkittävästi. Myös herkkusienikeittoainespussin voi korvata jollain muulla sienikeittoainespussilla, esim. kanttarellikeittoaineksilla.