KANAPASTAVUOKA

Tämän reseptin tarina on seuraavanlainen: Luin Torino Piccolo lasagnette -pussin kyljestä kasvislasagneten ohjetta. Lukiessani totesin, että eihän tästä tule täyteen, jolle ruoassa ole lihaa. Mikä olisi olisi hyvä lihavaihtoehto jauhelihan sijaan, koska se on tylsää? Kana - tai siis broileri. Purjoa? Ei ole kaapissa, tavallista sipulia siis ja valkosipulia. Porkkanan taisin unohtaa. Selleriä ja paprikaa? Ei ole kaapissa eikä oikein sovi broilerin kanssa. Mitä kaapista sitten löytyy? Aurinkokuivattuja tomaatteja. Ne käyvät, niitä siis. Kasvirasvavalmisteita? Ei, niissä on vain kamalasti lisäaineita. Korvaan ne kasviöljyillä tai vastaavilla eläinperäisillä tuotteilla. Sitten vielä vähän "omia" mausteita ja resepti oli valmis.

3-4 broilerin rintafilettä
1sipuli
3-4valkosipulin kynttä
1 rklhunajaa
holauslimemehua
2 rklvehnäjauhoja
4 dlvettä
1 kanaliemikuutio
2 dlruokakermaa
1/4 purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dlEmmental-juustoa
muutama rouhaus  valkopippuria
kourallinen oreganoa
200 glasagne piccolo -pastaa
auringonkukkaöljyä paistamiseen ja voiteluun

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Paloittele broilerin rintafileet (tmv. -palat) pieniksi suikaleiksi, mutta ei silpuksi. Kuullota sipulit pannulla ja lisää loppuvaiheessa n. 1 rkl hunajaa sipulien joukkoon. Ruskista broilerinpalaset ja sekoita ne sipuleiden kanssa. Hienonna joukkoon valkopippuria ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Lisää vesi, liemikuutio, limemehu ja ruokakerma ja anna kiehua hetki. Lopuksi sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit, 2 dl juustosta ja oregano. Seos on aika vetistä, mutta älä huoli, neste imeytyy pastaan uunissa.

Voitele uunivuoka auringonkukkaöljyllä. Sekoita piccolo lasagnet ja kastike toisiinsa vuoassa ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista 200 asteessa puoli tuntia ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos perheessä on alle yksivuotiaita lapsia, kannattaa neljän broilerifileen paketista yksi paistaa au naturelle lasagnen kanssa samaan aikaan uunissa. Erillisessä astiassa toki ja 15 minuuttia riittää. Tämä säästää mm. energiaa. ;)
Toinen vinkki on, että jos vuoan voitelee voilla, ei ruoka pala niin pahasti reunoilta kiinni vuokaan kuin silloin kun voitelee öljyllä. Miksi näin on, en tiedä, mutta olen kokeellisesti todennut tämän useita kertoja. :)

Niin, ja jos jotakuta kiinnostaa, alkuperäinen resepti löytyy täältä. Valitse kohta "Reseptit". Avautuu uusi sivu, jonka reseptihaussa määrittele ruokalajiksi pääruoat ja rajaa haku kasvisruokiin. Piccolo-kasvislasagnette löytyy listan alkupäästä. Hyvää ruokahalua! ;)