2 | keskikokoista kesäkurpitsaa |
1 | iso purjo |
4 | pienehköä jauhoista perunaa |
1/2 | kasvisliemikuutio |
1 rkl | oreganoa |
valkopippuria | |
2 dl | ruokakermaa |
Kuori ja paloittele perunat kahdeksaan osaan ja laita kattilaan. Kaada perunoiden päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita kattila levylle ja levy päälle. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjonpuolikkaat n. 1 cm:n levyisiksi palasiksi ja hietä perunoiden sekaan. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Palaset voivat jäädä reilun kokoisiksi. Laita kesäkurpitsan palasetkin kattilaan. Lisää hieman vettä. Kesäkurpitsoiden ei tarvitse peittyä kokonaan veteen, koska niistä lähtee paljon vettä niiden kiehuessa. Lisää vielä 1/2 (tai kokonainen) kasvisliemikuutio. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
Kaada n. 1/2 keitinliemestä pois ja soseuta perunat, purjo ja kesäkurpitsa. Mausta keitto ja lisää lopuksi ruokakerma. Kiehauta keitto vielä kerran.
Vinkki: Keiton pinnalle voi vielä tarjoiltaessa ripotella raejuustoa.