Kinkkupiirakka

KINKKUPIIRAKKA

POHJA

150 g voita t. margariinia
3 dlvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
2 rklvettä


TÄYTE

100 g kinkkua
50 g aurajuustoa
100 gEmmental-juustoa
2 dlkermaa
2 kananmunaa
valkopippuria


Nypi rasva ja vehnäjauhot sekaisin. Sekoita joukkoon suola ja vesi ja anna olla jääkaapissa, kunnes täyte on valmis.

Paloittele kinkku ja raasta Emmental-juusto karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma ja valkopippuri. Ota taikina jääkaapista ja levitä voidellulle piirakkavuoalle. Laita taikinan päälle paloiteltu kinkku, murenna siihen Aura-juustoa ja ripottele päälle Emmental-juustoraaste. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle ja paista uunissa, n. 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kullan ruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lisukkeeksi sopii vaikka vihersalaatti.