1 | sipuli |
n. 3 | valkosipulin kynttä |
400-600 g | jauhelihaa |
400 g | makarooneja |
1 tl | suolaa |
valkopippuria | |
mustapippuria | |
paprikajauhetta | |
2 | kananmunaa |
n. 5 dl | maitoa |
korppujauhoja | |
voinokareita |
Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Jos haluat, voit maustaa sipuleita hunajalla. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta miedosti suolalla ja pippureilla. Keitä makaroonit al dente-kypsiksi runsaassa vedessä. Lado vuorotellen jauheliha- ja makaroonikerroksia voideltuun uunivuokaan. Laita päälimmäiseksi kerros makarooneja. Vatkaa munat ja sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippureilla. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele laatikon päälle korppujauhoja ja laita muutama voi- (voimariini-) nokare vielä korppujauhojen päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa n. 1 tunti.