MARENKINEN SUKLAAKAKKU

Alkuperäinen resepti Koti ja Keittiö 12/2005

200 g   taloussuklaata
150 g  margariinia tai voita
2 1/2 dl  sokeria
3 kananmunaa
1/2 tlsuolaa
2 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
2 dlmantelijauhetta

Pinnalle: 4 kpl (à 55 g)valmista marenkipohjaa 5 dlvispautuvaa kermavalmistetta tai kuohokermaa

Koristeluun: 4-5pehmeää kuivattua viikunaa tummaa suklaata ja pieniä suklaanappeja

Sulata suklaa ja rasva miedolla lämmollä mikrossa tai kattilassa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää sokeri, munat, suola ja vehnäjauhot. Paista voidellussa, pienessä neilöuunivuoassa 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä pohja ja pane se noin tunniksi viileään ennen täyttämistä. Vaahdota kerma ja rouhi sekaan marengit. leikkaa suklaapohja kahteen osaan ja pane väliin kerma-marenkiseosta. Pane loppu seoksesta päälimmäisen levyn päälle. Koristele viipaloidulla viikunoilla, raastetulla suklaalla ja suklaanapeilla.

Vinkki: Käytä ennemmin kevyttä kermavalmistetta kuin aitoa kermaa. Kakku on hyvin täyttävä. Koristele esim. puolukoilla, vadelmilla tai mansikoilla.