NÄRPES-LIMPA

Tämän reseptin sain Heli Aaltoselta, joka oli saanut reseptin ystävättäreltään.

1 l piimää 37oC
1 1/2 palaa (75 g)  hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl puuroruisjauhoja
3 dl TUOPPI-maltaita
10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva suolaan. Sekoita loput aineet hiivan kanssa. Taikina saa olla aika löysää. Kaada taikina 2 - 3:een voideltuun vuokaan. Taikinan annetaan nousta 1 - 1,5 h. Paista leivät n. 200 asteessa 30-60 min. Paistoaika riippuu paljolti vuoasta. Alumiinisessa paistovuoassa leipä paistuu nopeammin kuin esimerkiksi savisessa uunivuoassa. Anna leivän jäähtyä paistamisen jälkeen ja kumoa se. Syö.