Tämän reseptin sain Heli Aaltoselta, joka oli saanut reseptin ystävättäreltään.
| 1 l | piimää 37oC |
| 1 1/2 palaa (75 g) | hiivaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | siirappia |
| 3 dl | vehnäleseitä |
| 3 dl | puuroruisjauhoja |
| 3 dl | TUOPPI-maltaita |
| 10 dl | vehnäjauhoja |
Liuota hiiva suolaan. Sekoita loput aineet hiivan kanssa. Taikina saa olla aika löysää. Kaada taikina 2 - 3:een voideltuun vuokaan. Taikinan annetaan nousta 1 - 1,5 h. Paista leivät n. 200 asteessa 30-60 min. Paistoaika riippuu paljolti vuoasta. Alumiinisessa paistovuoassa leipä paistuu nopeammin kuin esimerkiksi savisessa uunivuoassa. Anna leivän jäähtyä paistamisen jälkeen ja kumoa se. Syö.