PARSAKAALI-KESÄKURPITSAGRATIINI

n. 300 g   parsakaalia
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
n. 3 valkosipulin kynttä
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
oliiviöljyä
soijaa
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
yrttejä; oreganoa, basilikaa yms. tai jotain yrttiseosta.

Paloittele parsakaali, kesäkurpitsa ja sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Mausta kuullotetut kasvikset soijalla. Sekoita munat, kerma ja loput mausteet keskenään. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Asettele kasvikset voideltuun uunivuokaan ja kaada muna-kermaseos niiden päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Juustoraasteesta voi osan sekoittaa munakermaseoksen joukkoon, jos se tuntuu paremmalta. Paista n. 200°C lämpötilassa puolisen tuntia.

Vinkki: Gratiinia voi tarjota erilaisten liharuokien lisukkeena tai pääruokana. Ihan miten vaan itse parhaaksi näkee.