Tämän ohjeen olen saanut kaveriltani Suvilta. Hyvää on, vaikka onkin pinaattia. ;)
6 annosta
Piirastaikina:
200 g | vehnäjauhoja |
200 g | voita |
2 rkl | kylmää vettä |
250 g | pinaattia |
1 | valkosipulinkynsi |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 dl | fetajuustoa kuutioina |
2 | tomaattia |
2 | munaa |
2 dl | maitoa |
1 tl | oreganoa |
1 tl | timjamia |
1 tl | basilikaa |
suolaa | |
jauhettua mustapippuria |
Piirastaikina: Kuutioi kylmä voi, lisää jauhot ja nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin ajan tai yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaaviloi taikina ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte: Revi pinaatinlehdet ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota pinaattia ja valkosipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Kuutioi fetajuusto ja viipaloi tomaatit. Vatkaa munat ja lisää joukkoon maito, suola, pippuri ja yrttimausteet.
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Levitä pinaatti-valkosipuliseos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle fetajuustokuutioit. Kaada päälle munamaito ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet. Paista noin 45 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloiksi.