Pohja
1 dl | vettä |
15 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
2 dl | vehnäjauhoja |
Liuota hiiva suolaan. Lisää kädenlämpöinen vesi sekä öljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä ohut levy, ja kohota se liinalla peitettynä noin 20 - 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte
1 tlk | tomaattimurskaa |
2 kpl | keskikokoista sipulia |
2 tl | sokeria |
suolaa | |
musta- tai viherpippuria, rouhittuna | |
200-300g | savukinkkua |
1 rkl | pizzamaustetta |
3 dl | Emmental-juustoraastetta |
Tyhjennä tomaattimurskatölkin sisältö kattilaan. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit. Keitä seosta välillä hämmentäen noin 20 minuuttia. Mausta seos sokerilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kinkku seokseen. Levitä mössö pizzapohjalle. Ripottele päälle ensin pizzamauste ja lopuksi juustoraaste. Paista + 250 asteessa noin 12 - 15 minuuttia. (Teen yleensä kaksinkertaisen annoksen, joka riittää uunipannulliseen.)