4 hengelle
8 - 10 kpl | peruna |
5 - 6 kpl | porkkana |
vesi | |
2 dl | ruokakerma |
1/2 pkt | Koskenlaskija-sulateuustoa, aurajuustoa tms. |
1 kourallinen | timjami |
2 kpl | kasvisliemikuutio |
Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pane ne viiden litran kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät (n. 1 l). Lämmitä liedellä kiehuvaksi ja lisää liemitiivisteet. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes tuntuvat pehmeiltä teräväpiikkisellä haarukalla kokeillessa. Kaada nyt liemestä ainakin puolet pois.
Paloittele joukkoon sulate- tai aurajuusto ja soseuta sauvasekoittimella. Mitä pidempään jaksaa sössätä sitä kuohkeampaa keitosta tulee.
Sekoita viimeiseksi joukkoon ruokakerma timjami.
Vinkki: Keitosta tulee ihan hyvää ilman juustoakin.
Vinkki: Raejuusto sopii keiton lisukkeeksi.