PORKKANASOSEKEITTO

4 hengelle

8 - 10 kpl peruna
5 - 6 kpl porkkana
vesi
2 dl ruokakerma
1/2 pkt Koskenlaskija-sulateuustoa, aurajuustoa tms.
1 kourallinen timjami
2 kpl kasvisliemikuutio

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pane ne viiden litran kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät (n. 1 l). Lämmitä liedellä kiehuvaksi ja lisää liemitiivisteet. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes tuntuvat pehmeiltä teräväpiikkisellä haarukalla kokeillessa. Kaada nyt liemestä ainakin puolet pois.

Paloittele joukkoon sulate- tai aurajuusto ja soseuta sauvasekoittimella. Mitä pidempään jaksaa sössätä sitä kuohkeampaa keitosta tulee.

Sekoita viimeiseksi joukkoon ruokakerma timjami.

Vinkki: Keitosta tulee ihan hyvää ilman juustoakin.

Vinkki: Raejuusto sopii keiton lisukkeeksi.