Alkuperäinen ohje on Kotivinkistä 18/2010 sivulta 79. Ohje on sisustusarkkitehti Mikko Vesasen suvun ohje. Itse ihastuin siihen, että laatikossa käytetään punajuuria, ja päätin kokeilla. Hyvää on. Siksipä kirjoitin sen itselleni muistiin tänne.
3-4 | keskikokoista raakaa punajuurta |
1-2 | sipulia |
400 g | jauhelihaa |
mustapippuria | |
timjamia | |
1 dl | puuroutumatonta riisiä |
2 | kasvisliemikuutiota |
suolaa | |
öljyä | |
kermaa |
Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja punajuuret öljyssä. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon mustapippuria ja timjamia. Keitä riisi noin litrassa vettä pakkauksen ohjeen miukaan. Lisää kasvisliemikuutiot ja suolaa maun mukaan. Sekoita sipulit, punajuuret, jauheliha ja riisi voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Lorauta laatikkoon lopuksi kermaa oman maun mukaan. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.