RANSKALAINEN SUKLAAKAKKU

150 g   taloussuklaata
150 g  voita
4 kananmunaa
2 dl  sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Älä keitä! Lisää suklaa ja sekoita kunnes seos on tasaista. Vispaa munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos muna- sokerivaahtoon varovasti. Kun seos on tasaista, lisää jauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175-200 asteessa 20-25 min. Kakku saa olla vähän raaka keskeltä. Pidä kakkua vuorokauden / yön yli kylmässä ennen tarjoilua.

Vinkki: Sulata n. 100 g taloussuklaata ja kuorruta sillä kakku, niin saat kauniin pinnan. Kuorruta kakku vasta kun se on tullut kylmästä, koska suklaa harmaantuu jääkaappilämpötiloissa. Niin, ja tämä kakku ei sovi laihduttajille.;-P

Huom! 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan sopiva annos on 1,5 kertainen tässä ohjeessa selostettuun. Silloin tulee sopivan paksu kakku. Paistoaika pitenee myös ohjeessa mainitusta. Omassa laiskassa uunissamme pidin kakkua n. tunnin 175 asteessa, jolloin kakku oli keskeltäkin kypsää.