Alkuperäinen resepti Koti ja keittiö 12/2005
250 g | pekaanipähkinöitä |
1 | valkuainen |
50 g | tummaa suklaata |
2 1/2 dl | sokeria |
ripaus | suolaa ja cayennepippuria |
Vuohenjuustotoast
4 | viipaletta vuohenjuustoa |
4 | viipaletta paahtoleipää |
2-3 dl | valmista gourmet-salaattiseosta |
Balsamicosiirappi:
3 rkl | balsamiviinietikkaa |
3 rkl | sokeria |
Vaahdota valkuainen. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita suklaa valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää pähkinät, sokeri, suola ja ripaus cayennepippuria. Levitä pähkinäseos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 150 asteessa noin 10 minuuttia. Pähkinät ovat valmiita, kun niiden pinta on rapea. Anna jäähtyä ja erottele pähkinät toisistaan. Pane kattilaan balsamiviinietikka ja sokeri ja keitä seos juoksevaksi siirapiksi. Anna jäähtyä. Pane vuohenjuustoviipaleet paahtoleipäviipaleiden päälle, leikkaa halutessasi pois ylimääräinen paahtoleipä ja paahda leipiä uunissa 225 asteessa, kunnes juusto on saanut kauniin värin ja leivät ovat paahtuneet. Nostele jäähtyneiden leipien päälle valmista salaattseosta, suklaapekaaneita ja viimeistele annokset balsamicosiirapilla. Tarjoa heti.
Vinkki:Salaatin voi pilkkoa itse tammenlehvä-, jää-, rucola-, jäävuori-, ym. salaateista oman maun mukaan. Vuohenjuuston tilalla voi käyttää myös mozzarellaa.