SUKLAA-PEKAANI-VUOHENJUUSTOTOAST

Alkuperäinen resepti Koti ja keittiö 12/2005

250 g pekaanipähkinöitä
1 valkuainen
50 gtummaa suklaata
2 1/2 dlsokeria
ripaussuolaa ja cayennepippuria

Vuohenjuustotoast
4 viipaletta vuohenjuustoa
4 viipaletta paahtoleipää
2-3 dlvalmista gourmet-salaattiseosta

Balsamicosiirappi:
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl sokeria

Vaahdota valkuainen. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita suklaa valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää pähkinät, sokeri, suola ja ripaus cayennepippuria. Levitä pähkinäseos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 150 asteessa noin 10 minuuttia. Pähkinät ovat valmiita, kun niiden pinta on rapea. Anna jäähtyä ja erottele pähkinät toisistaan. Pane kattilaan balsamiviinietikka ja sokeri ja keitä seos juoksevaksi siirapiksi. Anna jäähtyä. Pane vuohenjuustoviipaleet paahtoleipäviipaleiden päälle, leikkaa halutessasi pois ylimääräinen paahtoleipä ja paahda leipiä uunissa 225 asteessa, kunnes juusto on saanut kauniin värin ja leivät ovat paahtuneet. Nostele jäähtyneiden leipien päälle valmista salaattseosta, suklaapekaaneita ja viimeistele annokset balsamicosiirapilla. Tarjoa heti.

Vinkki:Salaatin voi pilkkoa itse tammenlehvä-, jää-, rucola-, jäävuori-, ym. salaateista oman maun mukaan. Vuohenjuuston tilalla voi käyttää myös mozzarellaa.