SYDÄNSURUJEN KAKKU

150 gvoita
2kananmunaa
1 dlkermaa tai maitoa
1 prkmaitorahkaa
5 dlvehnäjauhoja
4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlruokasoodaa
1 tlsuolaa
0,5 - 0,75 dlkaakaojauhetta
0,5 - 1 dlkorppujauhoja tai kookoshiutaleita

Lämmitä uuni 175°C lämpötilaan. Voitele kakkuvuoka sisäpuolelta ja jauhota se korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla. Sulata voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään yhdessä astiassa. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä ja lisätä muiden kuivien ainesten joukkoon viimeisenä, koska kaakaojauhe värjää koko seoksen ja värin tasoittumisesta on helppo arvioida milloin ainekset ovat tarpeeksi hyvin sekoitettu. Riko kananmunat toiseen astiaan ja vatkaa niitä sen verran, että munien rakenne hajoaa. Sekoita maito tai kerma ja maitorahka kananmunien kanssa. Sekoita nyt kuivat ainekset juokseviin vähitellen. Vältä taikinan vaivaamista. Lisää sulatettu rasva ja sekoita kunnes juoksevaa rasvaa ei enää erotu. Kaada taikina kakkuvuokaan tai nostele se sinne kauhalla pienemmissä erissä. Paista kakkua uunissa 175°C lämpötilassa noin tunnin ajan. Ota kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä noin puoli tuntia huoneenlämmössä. Kumoa kakku lautaselle niin, että se irtoaa vuoasta. Anna jäähtyä. Pane vuoka takaisin kakun suojaksi.